eveniment
Data: 
2 Oct 2020 - 18:00 - 4 Oct 2020 - 23:59
Loc: 
Diverse spații expoziționale (vezi hartă)
stats

Noapte Albă a Galeriilor din Iași - 2020

După succesul primelor patru ediții, evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor, organizat local de Asociația Culturală AltIași, propune publicului larg accesul în galerii de artă și spații expoziționale. În perioada 2-4 octombrie 2020, în intervalul orar 18:00-23:59, vizitatorii vor putea explora spațiile evenimentului.

Organizatorii propun iubitorilor de artă contemporană o serie de evenimente speciale, ce includ expoziții ale unor artiști de prestigiu din străinătate sau România, alături de tineri artiști locali. Astfel, într-un demers inedit, la Borderline Art Space va putea fi urmărită vineri și sâmbătă instalarea expoziției artiștilor Dan Perjovschi și Monotremu, iar vernisajul va avea loc pe 4 octombrie. Același Dan Perjovschi va realiza sâmbătă, 3 octombrie, o intervenție cu caracter performativ în spațiul Art+Design, la ora 18 fix.

Lucrările graficianului Ludwig Dombrowsky din cadrul expoziției „Culorile Iașului” vor putea fi văzute la Galeria Victoria, în timp ce la Galeria Labirint vor expune Alexandra si Alexandru Floarea. Doi artiști din Republica Moldova, Ghenadie Popescu, împreună cu Mark Verlan vor expune la Galeria Artep. Artiști ai scenei locale ieșene precum Radu Carnariu, Ozolin Dușa și Sarah Muscalu vor prezenta expoziții la Galeriile N. Tonitza, Theodor Pallady, respectiv Aparte, iar la Tranzit va avea loc expoziția colectivă „Condiții de Pace” care include atât artiști români, cât și unii străini.
Lista completă a spațiilor și artiștilor implicați poate fi consultată pe harta NAG Iași 2020, disponibilă electronic, dar și pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro și pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS).
 
Organizator NAG Iași: Asociația Culturală AltIași.
Parteneri NAG Iași: Entertix.ro, Bindu, Acaju, Cafeneaua Piața Unirii, Vitamin Aqua, Tuffli, Teo’s Cafe, UAP Iasi, Printco, WINK Public Multimedia.
Organizator național NAG: Asociația Ephemair.
Sponsor național NAG: BRD Groupe Societe Generale.
 
Despre NAG
Noaptea Albă a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din România care a atras atenția marelui public asupra artelor contemporane și a tinerilor artiști. Noaptea Albă a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane și a tinerilor artiști români, atât prin încurajarea contactului dintre artiști și galerii sau spații dedicate artei contemporane, cât și prin prezentarea artiștilor unui public extins, căruia îi oferă în fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generației din care face parte.
 
Despre Asociația Culturală AltIași
Asociația Culturală AltIași a apărut în anul 2011 ca o modalitate formală de recunoaștere și validare a unui proiect cultural susținut exclusiv prin voluntariat din Iași. Site-ul AltIasi.ro, un proiect cultural, apolitic, ce are ca scop promovarea alternativelor culturale din oraşul Iaşi, a fost lansat pe 20 octombrie 2008. În decembrie 2015, Asociația Culturală AltIași a susținut deschiderea spațiului de artă contemporană Borderline Art Space, iar în 2016 a organizat prima ediție a Nopții Albe a Galeriilor în Iași. Pe lângă numeroase proiecte de artă contemporană, a lansat un volum ilustrat despre instoria multiculturală a Iașului, site-ul www.iasimulticultural.ro și aplicația pentru telefoane inteligente (iOS și Android) omonimă. 
 
Asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la eveniment se va face de către toţi cei implicați: public, organizatori și participanți. Programul oficial al evenimentului Noaptea Alba Galeriilor NAG din perioada 2-3-4 octombrie 2020 este între orele 18:00-00:00.
Recomandăm respectarea acestui interval orar de către toți participanții. Programul detaliat al fiecărui spațiu participant la NAG se va regăsi în pagina dedicată pe www.noapteagaleriilor.ro. Pentru accesul public în locațiile participante la Noaptea Albă a Galeriilor NAG pe toată durata desfășurării evenimentului se vor pune în aplicare următoarele măsuri de siguranță:
 
1. Accesul publicului în locațiile NAG:
-Purtarea măștii de protecție de către vizitatori, personalul locațiilor și participanți este obligatorie. Pentru a oferi o protecţie eficientă, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
-La intrarea în locații, publicul va respecta protocolul indicat de către personal privind folosirea măștii de protecție, utilizarea covorului dezinfectant pentru ștergerea picioarelor, măsurarea non contact a
temperaturii și dezinfectarea mâinilor.
-La intrarea în locațiile NAG va fi amenajat de către deținătorii spațiului/participanții la eveniment un punct de triere și de informare al publicului. Acest loc va conține un infografic tipărit pe un suport de dimensiuni vizibile cu măsurile de siguranță, dezinfectant pentru mâini și materialele promoționale care vor fi înmânate doar la cererea publicului.
-Persoanelor care refuză să le fie verificată temperatura sau refuză purtarea măștii nu li se va permite accesul în locație pe durata desfășurării NAG.
-Aplicarea acestor recomandări pentru accesul publicului în locațiile va fi făcută de către personalul locațiilor.
2. Protecția personalului locațiilor pe durata desfășurării evenimentelor în programul NAG:
-Personalul locațiilor aflat în contact direct cu publicul va purta mască de protecție. Personalul care intră în contact cu materiale sau suprafețe aflate în contact și cu publicul va purta mănuși de protecție. Recomandăm personalului care se află în punctul de triere al publicului la intrarea în locații să poarte vizieră, mască și mănuși de protecție.
-Se recomandă personalului și voluntarilor să respecte protocolul de siguranță: distanțarea socială (păstrarea distanței de minim 1,5 m față de restul persoanelor în spațiile comune), respectarea protocolului de spălare corectă a mâinilor și/sau utilizarea dezinfectantului, purtarea măștilor și mănușilor conform regulamentului, evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii, izolarea la domiciliu în cazul oricăror simptome boală, curățarea și dezinfectarea frecventă a obiectelor și suprafețelor care sunt atinse atât în spațiul evenimentelor cât și în spațiul cu acces limitat doar pentru personal.
3. Accesul publicului la materialele promoționale
-Personalul locațiilor va limita accesul direct al publicului la materialele promoționale (afișele, pliantul cu programul NAG, stickere). Acestea vor fi oferite direct de către unul dintre membrii personalului fiecărui participant doar dacă sunt solicitate.
-Accesul la resursele de informații tipărite care pot fi utilizate de către mai multe persoane va fi eliminat. Vizitatorii vor fi informați să păstreze materialele tipărite distribuite (afișele, pliant cu programul NAG, stickere)
-Publicul va fi rugat să nu lase în locații materialele promoționale, în caz contrar să le arunce în coșurile de gunoi special amenajate.
4. Asigurarea condițiilor de siguranță sanitară în locațiile NAG pe durata desfășurării programului
-Responsabilii locațiilor participante la programul NAG va estima numărul limită de vizitatori în spațiul evenimentului astfel încât să poată fi respectată distanțarea socială (minim 1,5 m). Dacă numărul maxim este depășit pe durata desfășurării evenimentului, accesul public va fi restricționat și va fi controlat astfel încât să se evite orice formă de aglomerare.
-Responsabilii locațiilor vor informa publicul la intrarea în spațiul evenimentelor dacă există un traseu anume și va recomanda păstrarea distanțării sociale pe durata accesului la evenimente.
-Se recomandă limitarea contactului direct al publicului cu suprafețe și obiecte din spațiul evenimentelor și dezinfectarea acestora de către personalul locațiilor la interval regulat pe toată durata desfășurării programului NAG.
-Se va asigura ventilarea și aerisirea locațiilor la intervale regulate pe toată durata desfășurării evenimentelor NAG.
-Recomandăm evitarea oricărui protocol în locațiile NAG pe durata desfășurării programului. Servirea băuturilor și a mâncării nu este recomandată în locații pe durata desfășurării programului NAG iar consecințele încălcării acestei recomandări vor fi asumate în totalitate de către responsabilii locațiilor față de organele de controlabilitate din partea instituțiilor de profil. Conform prevederilor legale este permis doar consumul alimentelor sigilate și/sau ambalate individual în perimetrul evenimentelor. *conform prevederilor legale transmise de către Ministerul Culturii prin Ordinul nr. 3.142 din 31 august 2020 pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.
Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 30/09/2020 - 17:12
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa