eveniment
Data: 
3 May 2017 - 18:00 - 3 Jun 2017 - 18:00
Loc: 
Institutul Francez (Galeria Fondane)
stats

Memoria spațiului

La 21 de ani de la prima sa expoziţie la Centrul Cultural Francez, Felix Aftene vă invită în perioada 3 mai – 3 iunie în spaţiul expoziţional al Institutului Francez din Iaşi pentru a prezenta proiectul „Memoria spațiului”. Vernisaj : miercuri, 3 mai, ora 18.00, Galeria „Benjamin Fondane”, invitat: Cristian Nae.

La 21 de ani de la prima sa expoziţie la Centrul Cultural Francez, Felix Aftene vă invită în perioada 3 mai – 3 iunie în spaţiul expoziţional al Institutului Francez din Iaşi într-o construcţie vizuală care aşază faţă în faţă două spaţii temporale. Două culoare ale propriului timp interior, materializate în două serii de fotografii, cele din 1996 şi cele de acum, însoţie de un proiect video, pe muzica lui Christophe Zurfluh.

Inspirat din dansul contemporan, filmul exploatează ideea de memorie a spaţiului în atelierul artistului. În prelungirea periplului spaţial şi temporal, frame-uri desprinse din film, şase lucrări de pictură completează acest performance bazat pe hibridizarea mai multor forme de artă. Unitatea de referinţă rămâne, ca şi în alte situaţii, autoportretul, confruntarea cu diverse ipostaze ale sinelui. 

Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 01/05/2017 - 00:53
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa