eveniment
Data: 
21 May 2019 - 17:00
Loc: 
Teatru FIX
stats

La Feminin - instalație multimedia interactivă

Publicul ieşean este aşteptat la Teatru FIX din Iaşi, în perioada 21-30 mai 2019, orele 17:00-20:00, la un eveniment inedit, La Feminin - instalaţie multimedia interactivă. Instalația multimedia de tip labirint, „La feminin”, centrată pe poveștile a 12 femei de succes din sectorul cultural, este un demers creativ care explorează ideea de opțiuni, probabillități și trasee profesionale diferite, bazate atât pe alegeri individuale cât și pe mediul socio-cultural în care acestea s-au dezvoltat.

Pornind de la cele 12 modele feminine, tipologii aflate la diferite nivele de experiență, au fost chestionate problematicile femeilor, punând în evidență parcursul lor profesional/ în contextul psiho-social actual și percepția avută asupra dezvoltării lor.

Instalația, bazată pe contrastul dintre fragilitate și forță, ce se află în același context, propune o experiență imersivă și participativă, o călătorie prin traseele de până acum a 12 femei care pot fi descoperite din mai multe unghiuri, oferind nu numai experiența unei expoziții, ci şi trăirea, și vibrația unei lumi 100% feminine, oricare ar fi procentul de masculinitate regăsit în adn-ul fiecăreia dintre ele. Expresia „a te pune în papucii altcuiva” poate căpăta noi sensuri pe măsură ce instalația este parcursă.  

Așadar, de ce „La feminin”? 

"Pentru că suntem conștienți de faptul că nu putem schimba lumea, dar împreună cu voi, putem deschide ochi şi multe perspective, iar puterea exemplului a fost întotdeauna o forță care a mișcat lucruri, care a mutat deseori axele punctelor de vedere și cu care s-a putut relaționa."

Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 16/05/2019 - 19:51
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa