eveniment
Data: 
13 Nov 2014 - 18:00 - 28 Nov 2014 - 18:00
Loc: 
Galeria Meru
stats
Adresa: 
Bd. Carol I nr. 3

Intermedial

Joi, 13 noiembrie 2014, la ora 18:00, la Galeria Meru are loc deschiderea Intermedial, un proiect de Stefan Coman si Valeriu Stancescu. Proiectul, al carui curator este Catalin Gheorghe, face parte din programul Carte Blanche aux Jeunes Créateurs si este sustinut financiar si logistic de Institutul Francez din Iasi in parteneriat cu Vector Studio (UAGE). Perioada expunerii: 13 – 28 noiembrie 2014.

Argument:

Proiectul colaborativ al lui Stefan Coman si Valeriu Stancescu abordeaza intermedialitatea din perspectiva descrierii ironice a conditiei muncii artistice precum si a sugerarii unei critici a relatiei dintre artist si mediul sau de munca: istoria tehnologiilor primare, arhitectura minimala a studioului si politica sumbra a institutiei de arta.

Luand in considerare modalitatile de concepere si de producere ale artei, cei doi artisti atrag atentia, performativ si material, asupra manufacturarii prezentei in termenii obiectualitatii, contextualitatii si criticalitatii. Lucrarile lor mediaza felul in care artistul opereaza in spatiul cunoasterii si in spatiul studioului, producand metafore vizuale autoreferentiale, dar si cu o deschidere interpretativa catre punerea in critica a institutiei de arta: a academiei si a galeriei. De asemenea, lucrarile arata moduri ale artistului de a reflecta asupra mediilor artistice, asupra materialului de lucru, asupra relatiilor conceptuale si materiale, asupra corporalitatii instrumentale si asupra pragmaticii semnificatiilor.

Venind din mediul sculpturii, cei doi artisti opereaza in mediul filmului video utilizand compozitia si editarea ca forme ale viziunii si operatiilor sculpturale. in lectura semiotica a filmelor lor video, artistii insereaza o serie precisa de referinte cu privire la invizibilitatea proceselor creative, la miturile cotidiene si ritualurile practice ale productiei manuale ale artefactelor simbolice.

Interesati de lucrul cu aerul, prin care trece lumina proiectarii filmului video si in care stau suspendate obiectele co-generate de actiunile performative documentate in filmele video, cei doi artisti implica invizibilitatea si imponderabilitatea in expunerea lucrarilor.

Stefan Coman si Valeriu Stancescu sunt studenti la Facultatea de Arte Vizuale si Design, Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi. Au mai realizat impreuna expozitia Academic Taggers (Galeria apARTe, 2014).


*Guestwriter pentru acest articol este Catalin Gheorghe, curator si critic de arta.

Articol scris de Guest writer | Mar, 11/11/2014 - 00:52
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului guestwriter