eveniment
Data: 
14 Jun 2016 - 18:00 - 24 Jul 2016 - 17:00
Loc: 
Muzeul de Arta Iasi
stats
Adresa: 
Palatul Culturii, et. 1

Henri Matisse - Triumful modernismului

In perioada 14 iunie – 24 iulie 2016, va invitam la Palatul Culturii, sa admirati expozitia „Henri Matisse – Triumful modernismului”, organizata de Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi.

Expozitia prezinta 109 litografii, ce constituie o sectiune reprezentativa a operei grafice a lui Matisse. Selectia acopera atat conceptiile abstracte cat si desenul figurativ de geniu. In fata acestor creatii, vizitatorul va putea intelege probabil de ce Henri Matisse a fost unicul artist pe care Pablo Picasso l-a admirat sincer, spunand despre el ca „este cel mai bun dintre noi”.

Henri Matisse (1869 - 1954) a fost unul dintre cei mai importanti pictori si graficieni de la inceputul secolului al XX-lea, fiind recunoscut drept cel care a deschis noi cai in cadrul artei abstracte.

Litografiile, provenite din colectia domnului Thomas Emmerling, sunt pentru prima data prezentate publicului iesean, care va avea ocazia de a afla mai multe despre opera si creatia lui Matisse la vernisajul ce va avea loc marti, 14 iunie 2016, cu incepere de la ora 18.00, la Palatul Culturii. Expozitia ai carei curatori sunt Valentina Drutu, sef al Muzeului de Arta, si Mihail Voicu, muzeograf in cadrul aceluiasi muzeu, va fi prezentata de criticul de arta, prof. univ. dr. Petru Bejan.

Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 12/06/2016 - 12:58
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa