- 3259
Borderline Art Space (Belvedere nr. 18) găzduiește vineri, 13 iulie 2018, începând cu ora 19:00, deschiderea expoziției „Graduation Highlights 2018”. Un juriu format din cadre didactice ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași a selectat un număr de 8 proiecte de licență sau disertație din sesiunea de vară, lucrările absolvenților urmând a putea fi vizitate până pe data de 14 august 2018.
Artiști: Francesca Andreea Cichi; Alexandra Dornean; Mihaela Gemănaru; Sarah Daria Muscalu; Adina Panainte; Cosmin Pănescu; Vlăduț Costin Radu; Tudor Rotaru.
Descrierea lucrărilor:
Proiectul „Silencio”, realizat de Francesca Andreea Cichi, prezintă o sinteză vizual-narativă, axată pe comportamentul observării-de-sine, printr-o interpretare a sindromului de glosofobie (teama de a vorbi public) relaționată cu anumite evenimente personale ale artistei.
Cartea pop-up „Ego-ul meu, superstiții”, concepută de Alexandra Dornean, se bazează pe analiza unei relații dintre o interpretare psihanalitică a manifestărilor ego-ului artistei în diferite situații (fictive) cotidiene și o interpretare vizuală a 'rezolvării' unor superstiții.
Lucrarea de pictură a Mihaelei Gemănaru, „Harta unei regiuni din Siria”, pornește de la interpretarea unei imagini din satelit a unei regiuni din Siria actuală înainte de a fi distrusă de război.
Polipticul pictural, „Fără titlu”, realizat de Sarah Daria Muscalu, face parte dintr-un proiect artistic mai amplu care tematizează și explorează subtilitățile conceptului 'memoriei colective', precum și motivul fragmentului sau cel al ruinelor, indicate ca pretext în contextul producției artistice.
Lucrarea instalativă de fotografie a Adinei Panainte se bazează pe o cercetare critică, dintr-o perspectivă psihanalitică, luând în considerare impactul transformării relației dintre om și peisajul urban prin dezvoltarea tehnologiilor circuitelor și rețelelor care tind să iasă de sub controlul uman.
Lucrarea serială a lui Cosmin Pănescu, „Evoluție seismică”, e referențială în raport cu experiențe, traume și trăiri ce țin de istoria cutremurelor devastatoare (cu trimitere exemplificativă la seismul din 4.03.77), relaționate simbolic și cu modul în care sunt uitate sau desconsiderate cu ușurință schimbările din mediul înconjurător și desfășurarea și relatarea unor momente istorice.
Lucrarea de sculptură a lui Vlăduț Costin Radu face parte din seria „Stereotipuri”, bazându-se pe o serie de studii, cercetări și reportaje despre modul în care sunt percepute social diferite tipologii umane.
Proiectul „IMAGINI 2.0”, realizat de Tudor George Rotaru, prezintă o arhivare a noilor abordări creative dezvoltate în mediul online autohton, speculând importanța lor în conturarea viitoarelor definiții ale conceptului de produs artistic, dincolo de intervenția 'autentică' a artistului.
--------------------------------------------------------
Expoziție realizată în cadrul programului curatorial: „Teritorii suprapuse: laborator, galerie, spațiu public”.
Organizator: Asociația Culturală AltIași.
Proiect sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național.
Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.
Parteneri media: WINK, RFI, Radio România Cultural, Modernism.ro.
Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/2053924884857399/