eveniment
Data: 
28 Sep 2015 - 18:30
30 Sep 2015 - 18:30
Loc: 
Galeria MERU
stats

Dracolax pentru 2 ani de MERU

Luni, 28 septembrie, de la ora 18:30, la MERU debuteaza evenimentele dedicate implinirii a 2 ani de existenta. Artistul Radu Carnariu este invitat sa prezinte in spatiul galeriei un al doilea proiect, intitulat Dracolax. Miercuri, 30 septembrie, de la aceeasi ora, Radu Carnariu este invitat alaturi de Florin Bobu in cadrul unei noi editii Community Talks, unde se va discuta despre conditia artistului iesean in contextul social prezent.

Proiectul vizual Dracolax + este o parodie noir a consumismului romanesc post-comunist, o poveste politica de groaza cu un singur personaj: vampirul mediatic, animal social autohton, un anti-erou captiv in biografia fictionala a unei tari care latra, dar nu musca. Vampirul mediatic e o personificare grosiera a consumismului audio-vizual globalizat ca mediacratie; estetica a manipularii sinestezice, mediacratia se insinueaza drept o religie a mijloacelor care scuza scopul; super-eroi ai sclavagismului mediatic, ne descompunem (auto)hipnotizati in secvente identitare fugitive, excitate pana la mistificare de retorica sezoniera a telecomenzii, a mouse-ului, a senzorului capacitiv; suntem confiscati si substituiti de ecranele caleidoscopice ale unui turn babel mediatic. 

Imaginarul propus in acest proiect hiperbolizeaza antiteza-cliseu dintre visul american si cosmarul romanesc accentuand burlescul picanteriilor caracteriale ale societatii romanesti actuale: halloween-ul politic, oportunismul barbar, vampirismul economic, sincronismul pripit, religiozitatea ipohondra, cinismul fricos, resemnarea indulgenta, servilismul invidios, mediocritatea condescendenta, violenta mieroasa sunt doar cateva dintre ridurile de expresie ce ne schimonosesc inca profilul psihologic actual.” (Radu Carnariu)

Articol scris de George Plesu | Dum, 27/09/2015 - 23:55
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului george