eveniment
Data: 
25 Jul 2014 - 19:00
Loc: 
Tranzit.ro/ Iasi
stats
Adresa: 
Lapusneanu nr. 7-9

Cuvinte alese in peisaj

Vineri, 25 iulie 2014, de la ora 19:00, raspunzand inca o data propunerii venite din partea unei artiste din Iasi, tranzit.ro/ Iasi va invita la o prezentare pornind de la proiectul inca nerealizat „Cuvinte alese in peisaj” al artistei Oana Toderica. Intalnirea cu practica sa artistica a fost posibila prin programul ”Guest Teacher”.

Proiectul consta in 16 enunturi simple, directe, de impact, pe un background usor texturat, colorat, care se potriveste spatiului ambiant: TE VAD, ESTI VIU/VIE, TE OBSERV, ESTI FRUMOS/FRUMOASA, TE CAUT, ESTI PREZENT/PREZENTA, TE URMARESC, ESTI IN SIGURANTA, TE CUNOSC, ESTI INTREG/A, TE ASCULT/ ESTI SINCER/A, TE IUBESC, ESTI PUTERNIC/A, TE IERT, ESTI LIBER/A.
O serie de enunturi ce se adreseaza fiecarui spectator in parte. O autoritate superioara, cognitiva sau spirituala ne ofera sugestii pozitive neconditionate. O declaratie gratuita, un inventar al unor atribute potentiale sau ideale, discutabile sau indiscutabile.” (Oana Toderica)

Oana Toderica (Moraru) a studiat la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, are doua expozitii personale si numeroase lucrari contextuale in diverse medii (instalatii, performance, obiect, fotografie, text). In prezent este doctorand la aceeasi facultate si lucreaza la o serie de proiecte / interventii in derulare in orasul Iasi. 

Guest Teacher este un serviciu informal ce doreste sa imbogateasca pregatirea academica actuala a studentilor la Arte si a altor tineri artisti ce locuiesc si lucreaza in Iasi. Proiectul incurajeaza o abordare orizontala a educatiei care se concentreaza pe dialog si pe critica "peer-to-peer" cu profesionisti din lumea artei contemporane. Cristina David, artista rezidenta la tranzit.ro/ Iasi, si scriitorul danez Mikkel Rosengaard au oferit mai intai acest serviciu micii noastre comunitati artistice in perioada aprilie - mai 2014.

Acest proiect este coordonat de catre Florin Bobu / 1+1.

*Guest writer pentru acest articol este Livia Pancu, presedintele tranzit.ro/ Iasi.

Articol scris de Guest writer | Mar, 22/07/2014 - 20:02
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului guestwriter