eveniment
Data: 
3 Nov 2014 - 18:00 - 20 Nov 2014 - 20:00
stats

Calatoria lui Dragos Patrascu

30 de ani de viata artistica reprezinta mult. In cazul lui Dragos Patrascu, reprezinta exact perioada scursa de la ultima sa expozitie personala de anvergura pe care iesenii au putut sa o vada. Intitulata sugestiv „Calatoria”, expozitia va fi deschisa in perioada 3-20 noiembrie la cele trei galerii ale UAP din centrul orasului: „Cupola”, „T.Pallady” si „N. Tonitza” (str. Lapusneanu 7-9). Vernisajul are loc la Galeria Cupola luni, 3 noiembrie, incepand cu ora 18.

„Constituit ca o antologie, acest corpus retrospectiv intitulat Calatoria insumeaza o selectie a lucrarilor artistului Dragos Patrascu din 1981 pana astazi. In Iasi, ultima sa expozitie personala a avut loc in urma cu exact trei decenii, in 1984, astfel incat traiectul productiei sale artistice din timpul studentiei si pana in prezent poate fi acum cunoscut atat de catre cei care i-au urmarit de-a lungul anilor o parte din etapele creatiei, cat si de catre generatia tanara care nu a avut inca ocazia sa-si configureze o imagine de ansamblu asupra acestora.” (Laura Partin)

Dragos Patrascu a detaliat pentru Ziarul de Iasi continutul expozitiei: „Cuprinde o selectie de lucrari incepand cu autoportretele si compozitiile hiperrealiste din ultimii ani de facultate si din prima decada a anilor '80, gravurile din ciclul „Melancolia istoriei”, desenele in penita pe hartie si panza din anii '90, incluzand ciclurile „De la fereastra mea” si „Note despre linie”. Expozitia continua cu lucrarile in care obiectul incepe sa fie inserat peste desenele facute in acrilic pe panza, cu picturile „tactile” in care textul isi face prezenta si pana la prezentarea unei „instalatii” de mari dimensiuni ce va fi expusa la Cupola.” 

Dragos Patrascu (n. 1954) este profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi. De-a lungul timpului a avut expozitii personale in Austria, Rusia, Germania, Canada si Franta. A publicat lucrarea Estetica analitica: Arthur Danto (Editura Artes, Iasi, 2005). Este initiatorul si curatorulSalonului national de arta erotica, ajuns in 2014 la cea de-a opta editie.

Articol scris de George Plesu | Sam, 01/11/2014 - 23:51
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului george