eveniment
Data: 
9 Jul 2012 - 18:00 - 3 Aug 2012 - 18:00
Loc: 
Galeriile de Arta Dana
stats
Adresa: 
Prof. Cujba nr. 17 si Lapusneanu nr.

Aurelian Razvan Ionescu ia calea Galeriilor Dana

Galeriile de Arta Dana, atat cea de pe strada Prof. Cujba cat si cea de pe strada Lapusneanu, vor gazdui peste 100 de lucrari ale lui Aurelian Razvan Ionescu, din care doua stindarde si o stampa. Omniprezentul critic de arta Valentin Ciuca este invitat sa deschida vernisajul expozitiei, care are loc luni, 9 iulie, de la ora 18.00, la sediul din strada Cujba.

Lucrarile prezentate apartine ciclului "Cale", prin care artistul face o cercetare imaginara a trecutului omenirii, de 30 de ani. "Trecutul m-a fascinat si ma fascineaza in continuare. Toti cei care m-au invatat ceva sunt un trecut minunat", a declarat pictorul pentru NewsIn (via). Prin orase suprapuse, orase regasite, pictorul ilustreza, pe de-o parte, decaderea unor orase, construite cu mii de ani in urma, pe locul carora au aparut altele noi - "orase suprapuse", dar si spatii unde au existat orase, din care nu au mai ramas decat niste ruine, iar pe locul respectiv nu s-a construit altceva - "orase regasite". Creatia sa, ce are in centru conceptul de "cale", un parcurs imaginar in trecut, a cunoscut mai multe etape, printre care: "Zidul", "Inscriptii", "Taramuri" si "Cartografii afective" sau spatii geografice imaginate.

Aureliu Razvan Ionescu s-a nascut in 1935 la Ploiesti. In 1976 a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti. Intre distinctiile si premiile primite se remarca Premiul I la secţiunea "Semn de Pamant" a Salonului de Arta Bucuresti - Semnele anului 2000 sau Premiul pentru pictura al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, 2005. Dintre expozitiile mai recente merita mentionate cea din 2007 de la Galeria Galateca, Bucuresti, intitulata "Orase regasite" si cea din 2008 de la ICR, "Din ciclul Cale: orase suprapuse, orase regasite". Un interviu cu artistul puteti citi aici, in timp ce o colectie de imagini cu lucrarile sale se afla pe site-ul unei galerii din Bucuresti.

Criticul si istoricul de arta Pavel Susara spunea ca "Aceasta asociere a semnului analitic cu sinteza cromatica il plaseaza pe Aureliu Razvan Ionescu intr-o vecinatate celebra prin adancime, inventivitate si vigoare undeva intre Ion Bitzan, Florin Mitroi si Nistor Coita, adica intre spiritul ludic si fascinatia livrescului, intre sensibilitatea coloristica si rafinamentul constructiei, intre dinamica suprafetei si privirea analitica impinsa pana la halucinatie".

Articol scris de George Plesu | Dum, 08/07/2012 - 15:01
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului george