eveniment
Data: 
15 Jan 2014 - 18:00
Loc: 
Galeriile „Pod Pogor”
stats
Adresa: 
str. Pogor nr. 4
Telefon: 
0232.410.340

Seara venetiana la Casa Pogor

Haideti sa incercam si o seara ce nu prea aduce a Iasi. E deja planuita pentru miercuri, 15 ianuarie, incepand cu ora 18 si are drept pretext cultura venetiana. De dragul artei si mai ales al poeziei, ne intalnim la Galeriile „Pod Pogor” pentru a participa la acest eveniment organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi in colaborare cu Centro Italiano „Leonardo Da Vinci” din Venetia, Italia.

Dar sa vedem care e miza serii. Unul dintre cei mai importanti poeti ai Venetiei contemporane, Severino Bacchin, ne va fi prezentat de catre Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi.

Chiar daca veti afla mai multe despre acest autor recunoscut mai ales pentru poezia sa colocviala si sociala, nu ar fi deloc rau sa stiti ca acest Severino Bacchin s-a nascut in 1949, la Mira – Venetia si este asociat cu numeroase titluri, dintre care amintesc: Parole-Pietre (Cuvinte Pietre), Parole mute (Cuvinte mute), La Maison Rose, Parole arrugginite (Cuvinte ruginite), Loreley Benz. De asemenea, numeroase antologii si-au inmultit paginile pentru el: Antologia poetilor din Triveneto, Omagiu poetic lui Giacomo CasanovaAge Quod Agis etc.). „Bacchin scrie o poezie iconica, in care cadenta pronuntarii lirice se reflecta in scriitura propriu-zisa, inclusiv in cea grafica.” (via)  

Dupa discutiile de rigoare, va fi nevoie si de niste poezie in stare bruta. Astfel, actorul Cezar Amitroaie va sustine un recital, acompaniat de pianista Ana Maria Sorocan, care va interpreta partiturile lui Matteo Segafreddo.

In confruntarea cu arta venetiana, organizatorii s-au gandit sa-l trimita pe Mihai Eminescu. Expozitia dedicata poetului roman, „La inceput, pe cand…”, o are drept curator pe Alexandra Iacob si aduna lucrari ale urmatorilor artisti: Guido Baldessari, Carlo Bellemo, Libera Carraro, Cludio Cavalieri, Giampietro Cudin, Otello Mamprin, Carlo Marconi, Mariella Martinelli, Giuliano Negretto, Gabriella Santuari, Rodica Tanasescu Vanni, Luciana Zabarella.

Articol scris de Anca Roman | Lun, 13/01/2014 - 00:12
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului anca.roman