eveniment
Data: 
4 Apr 2014 - 18:00
Loc: 
Librarium Palas
stats
Adresa: 
str. Palat nr. 7A

La gazeta: Mihai Radu, scriitorul

Daca tineti la seara voastra de vineri la fel de mult ca mine, atunci faceti-i un moft pe 4 aprilie, de la ora 18: duceti-o la Librarium Palas, unde o asteapta niste literatura proaspata si niste oameni cu chef de vorba buna despre – evident – carti si gazetarie. Si pentru ca vreau sa fiu complice la acest cadou-surpriza care sigur va face cu ochiul, iata ca va spun ca va fi acolo Mihai Radu, care-si va lansa romanul abia publicat la Polirom, Sebastian, ceilalti si-un ciine. Iata cateva motive pentru care ar putea sa va placa sugestia mea.   

Iata care-s garantii acestei seri: George Onofrei, prezentatorul evenimentul, si apoi, in calitate de invitati, Alex Savitescu, Nicoleta Munteanu, redactorii Alecart si cei din Asociatia Studentilor la Jurnalism Iasi.

Cu un stimulant citat din Salinger ca motto, Sebastian, ceilalti si-un ciine aduce in aceeasi carte doua personaje care poate ca altfel n-ar fi avut cine stie ce motivatie sa interactioneze. “Sebastian este burlac, functionar la primarie, scriitor aspirant si potential infractor. Gratiela e mama, sotie inselata, prezentatoare TV si incearca o afacere in agricultura eco. Vietile celor doi se intersecteaza de mai multe ori, in cele mai neasteptate moduri, dar intre ei nu pare sa se infiripe o relatie cu adevarat serioasa”, spune prezentarea de pe site-ul Editurii Polirom.

“Povestile lor, impreuna cu cele ale parintilor, ale prietenilor si ale colegilor se reunesc in Sebastian, ceilalti si-un ciine, o carte despre temerile personale care trebuie sa fie depasite, despre aspiratii si nereusite, despre dragostea neimplinita si viata reala ce nu se potriveste niciodata cu fanteziile tineretii”, continua aceeasi sursa.

Cartea e “pe citite”, asa ca inca nu va pot spune cum am gustat-o, dar poate ati vrea sa stiti ca celor de la Radio Guerrilla si de la Catavencii chiar le-a placut. Pana sa ajungeti la roman, puteti sa testati singuri cateva fragmente din publicate in Suplimentul de Cultura si in Dilema Veche.

In final, cine-i Mihai Radu? E un tanar jurnalist la saptamanalul Catavencii, care – stiu ca va bucura astfel de observatii – a fost student iesean acum ceva vreme (Facultatea de Filosofie a fost cea care l-a pus la treaba). A publicat in 2013, cot la cot cu Simona Tache, Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut. Nu stim de unde vine Mihai Radu vineri, dar stim sigur unde ajunge. Fiti si voi acolo! 

Articol scris de Anca Roman | Dum, 30/03/2014 - 23:50
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului anca.roman