eveniment
Data: 
31 Aug 2011 - 13:00 - 4 Sep 2011 - 22:00
Loc: 
Iulius Mall
stats

Iasul vizitat de carti

De miercuri, 31 august si pana duminica, 4 septembrie, pasionatii de carte vor avea ocazia sa participe la un eveniment inedit gazduit de Iulius Mall Iasi - Caravana BookLand.

Cu aceasta ocazie, AltIasi lanseaza un concurs (valabil doar pentru cei care vor putea ridica cartile din Iasi) si pune la bataie 6 volume publicate de cele mai mari edituri din tara. Pentru a participa, e de ajuns sa raspundeti pana duminica (inclusiv) la urmatoarea intrebare:

„Ce carte de la BookLand te-a atras in mod deosebit, si de ce?"

iar cele mai interesante 3 raspunsuri vor fi premiate, pe masura: premiul intai - Travesti de Mircea Cartarescu, Femeia nisipurilor de Kobo Abe si Ispasire de Ian McEwan; premiul doi - Dansatoarea de Mori Ogai si Cheia labirintului de Howard V. Hendrix; iar premiul trei - Ucigasul din umbra de Matthew Scott Hansen.

Acest nou concept, unic in tara, isi propune sa preia cartile a 80 de edituri, sa le expuna si sa le vanda in cele mai mari mall-uri din Romania. Intrucat 2011 este primul an de organizare al targului de carte urban, caravana va fi prezenta in doar 9 orase, cu ambitia de a depasi 30 in 2012.

In urma succesului primei editii, ce a avut loc in luna aprilie la Bucuresti, organizatorii au decis sa extinda conceptul si in restul tarii. Astfel, de pe 15 August Caravana BookLand si-a inceput calatoria prin Romania, oprindu-se mai intai in Constanta si Braila. De miercuri, targul urban de carte va poposi si la Iasi, la Iulius Mall, urmand ca dupa 4 septembrie sa ajunga, pe rand, la Cluj-Napoca, Alba Iulia, Arad, Timisoara, Sibiu si Brasov.

Editiile din primele trei orase parcurse de caravana s-au bucurat de un numar foarte mare de vizitatori si de cumparatori, care, impreuna cu expozantii, s-au declarat incantati de acest concept. Mihaela Petrovan, fondatorul Targului de Carte urban BookLand, a declarat ca "Iasi-ul este cel mai important centru cultural, dupa Bucuresti. Apreciez Moldova si inteligenta oamenilor de acolo, care au generat prolifici scriitori romani. Sunt convinsa ca o sa primeasca cu bratele deschise cartile BookLand...".

Asadar, incepand de miercuri, ora 10.00, si pana duminica, la Iulius Mall, o echipa formata din peste 50 de colaboratori si angajati locali, va asteapta pe voi - curiosii si iubitorii de carte, pentru a va indruma printre edituri catre volumul pe care, poate, il veti adauga in biblioteca personala.

Articol scris de Smaranda Biliuti | Mar, 30/08/2011 - 21:11
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului smaranda

Comentarii

Henry Miler - trilogia Rastignirea trandafirie. Pentru ca citisem o recenzie frumoasa cu ceva timp in urma.
Eu am cumpărat cartea ”Educă-ți pozitiv copilul” a doamnei dr. Tanya Byron (Ed. Aramis). Răsfoind-o, am gasit multe sfaturi utile pentru părinții copiilor de azi, cărora le este necesară, mai mult ca oricând, pedagogia pozitivă. Voi împrumuta cartea părinților copiilor pe care îi educ, dat fiind că, oricât de specializat în educație ai fi sau oricâți copii ai crește, ca părinte rămâi tot ne-profesionist.
Am iesit de la servici, am coborat in graba scarile si... pe-aici ti-e drumul! M-am repezit printre rafturile cu carti! Incepeam sa adulmec povesti si parfum de vieti ascunse intre coperti! Ce sa aleg? Ce sa aleg? Mi-am verificat portofelul si zambetul mi-a disparut partial de pe chip. M-am aventurat printre pagini, intr-o lume pe care o ador nespus. Mi-au zambit titluri pe care le salut mereu prin librarii si carora de data asta le-am pus gand rau! Le iau cu mine acasa! Orice s-ar intampla! Sfioasa, cu obrajii imbujorati de la betia acestui gand pornesc in aventura zilei: ce titlu se va odihni pe noptiera mea in seara asta? Eco, Levy, Mayle, Schmitt, Musso, Marquez, pe toti parca ii aud strigand! Abia terminasem in tramvai de citit “Cea mai frumoasa carte din lume” si aveam de gand sa ma aventurez in pagini cu ceva mai multa actiune! Am ochit prima data “Jurnalul unui geniu” al lui Dali si urma sa tin in mana a doua carte pe care mi-o doream: Jurnalul secret al Agathei Christie. Mi s-a facut brusc dor de mustaciosul de Poirot si de aventurile lui, de descoperirile lui si de obsesia pentru amanunte. Cea mai populara autoare a lumii mi-a facut cu ochiul de pe coperta jurnalului ei secret. Ma intriga izvorul nesecat de creativitate pe care il are Christie, si ma regasesc in scrisul ei indescifrabil. Mi-a starnit curiozitatea si privesc aceasta carte ca pe un soi de cufar plin cu secrete, ingropat si scos la iveala de piratii editurilor. Jurnalul este forma cea mai sincera de a scrie. Este pur si simplu un mecanism spectaculos sa observe cum gandurile, ideile, toata creativitatea ta prinde contur de cuvinte. Posed un handicap: habar nu am cand o carte e utila sau nu: eu pur si simplu ma bucur de ea, traiesc cu cea cateva zile, dupa care o asez in biblioteca, o imprumut sau o daruiesc.
Eu n-am cumparat cartea pe care-a cumparat-o Elena, si nici nu cred ca parintii sunt tot timpul neprofesionisti, nu cred ca e posibil ca iubirea sa se clasifice ca fiind profesionista sau nu, dar e o problema destul de complicata, insa usor de rezolvat daca nu esti idiot si ti cresti intr un mod cat mai natural copiii. Dar atat de putin conteaza asta cand eu trebuie sa vorbesc despre cartea care m-a atras in mod deosebit la Bookland, caci cu siguranta nu-i una care sa ti spuna ce sa faci intr-un mod atat de direct si de suprafata. E greu sa preiei ideile gata formate ale cuiva si sa le aplici, insa poate fi benefic, cum si sa stii ca in dex doom etc inca nu e o varianta corecta "servici" si alte lucruri simple, insa asta e neimportant pe langa o descriere amuzanta a starilor si gandurilor unei fetite impresionate de indescifrabil.E greu de inteles daca privesti totul simplu cum poate fi cineva impresionat de ceva ce nu intelege, dar daca vrei sa intelegi psihologia din spatele cuvantului, totul devine facil. Si despre cartea pe care as vrea s-o citesc dintre miile de carti de la Bookland pot sa scriu mult mai putin si mai concis decat despre ce m-a deranjat oarecum in laudarosenia prosteasca a cuiva, si e vorba despre Ispasire a lui Ian McEwan. Filmul mi-a placut, si cum l am vazut demult oarecum, as vrea sa compar secventele pe care mi le amintesc cu multitudinea de imagini ce fac dintr o carte o lume perfecta nu doar la suprafata. Totul fiind limitat, capata un sens si lumea cartii devine un bol perfect, unde un satuc e acoperit de zapada artificiala, iar omul de zapada urias lipseste.
Intarziata ca deobicei,am ajuns la targ in ultimele zile.Zapacita prin excelenta,uitasem ca doream sa fac si asta,bine de G. ca mi.a amintit.Pam,pam..nu.i vreme de zabovit,asa ca incep a povesti.Vineri a cazut in cel mai obisnuit mod,dar ziua nu se terminase si nici targul nu era inchis.Fara ezitare,mi.am luat sora,si.am pornit spre targ.Si uite asa..pam pam-pam am ajuns la targ!Stiam precis ce caut,IDEA!Ma plimb pe acolo,si intr.un final gasesc pe la al doilea etaj editura respectiva.Mmm,si.am gasit ce cautam!"Iluminari"-Walter Benjamin,si Nicolas Bourriaud-"Estetica relationala.Postproductie".Le.am cautat ceva vreme prin Iasi,evident nu le.am gasit.Mare mi.a fost bucuria cand le.am cumparat.Aceste carti au venit ca o recomandare,din partea unui profesor de la facultate,dupa cum era si intentia dumnealui,ne.a lasat cam curiosi.Atat W.Benjamin,cat si N. Bourriaud trateaza ciuperci din societatea de ieri,de azi,evident raportate la arta "cea de toate zilele".Sferele de manifest prezentate in "Iluminari",dar si in "Postproductie"sunt intinse,dar descrise intr.o maniera libera,spontana,si lipsita de dificultati.Hotarata sa.mi omor curiozitatea,abia am asteptat sa dau peste ele...Si iata.ma fericita,scriind despre curiozitati.Hmm,fin!
Cum Nabokov mi se pare a fi unul dintre cei mai buni scriitori ai secolului XX, "Lolita" fiind cea mai cunoscuta capodopera - chiar capodopera, scrie magnific- a sa, as vrea s-o am si s-o rasfoiesc oricand vreau sa-mi aduc aminte de un obsedat care n-ar fi trebuit sa gandeasca asa cum o facea el, asta pentru a fi in rand cu o conceptie oarecum corecta a lumiii, cum ca fetitele n-ar trebui sa-si inceapa viata sexula la varste fragede, insa care simtea tot ce scria, si naturaletea era evidenta, asta contand atat de mult in aprecierea unui romancier. Un scriitor nu trebuie sa scrie mai mult decat ceea ce simte, si daca face asta e fals, iar falsitatea in literatura e pornografie. Poate ca nu e la fel de completa ca "Ada sau ardoarea", sau la fel de simpla si concisa ca "Vrajitorul", insa "Lolita" ramane cartea cea mai cunoscuta a lui Nabokov, si sa fii constient de ceea ce gandea el scriind despre Lolita, despre fata de care era indragostit, nimfeta ideala, pe care nu o va pierde definitiv, nu va muri si nici nu va ramane doar o amintire obsedanta, ci va fi pentru toata viata o obsesie, e mai mult decat sa fii impresionat de o cartea.
Am citit cu interes comentariile si m-am bucurat mult sa vad ca iesenii au primit calduros Caravana BookLand! Iata castigatorii: I. Isidor II. Ambre L. III. Georgiana. Zi frumoasa! Mona Calinescu PR Manager BookLand Store
”e o problema destul de complicata, insa usor de rezolvat daca nu esti idiot si ti cresti intr un mod cat mai natural copiii”- Îți urez succes în punerea în aplicare a acestei teorii! Din păcate, nu toți au avut părinți idioți!
dc sa fie pacat sa nu ai parinti idioti? oricum, elena, te iubesc.
...după cuvântul ”toți” era un cuvânt care a fost banat. Las la imaginația voastră completarea cu un cuvânt la alegere.