eveniment
Data: 
28 Feb 2020 - 17:30
Loc: 
Art + Design (clădirea Habitat Proiect)
stats
Adresa: 
Bd. Carol I, nr. 4

Fragmentarium cu Shakespeare – lansare de carte

Vineri, 28 februarie 2020, de la ora 17:30, spațiul cultural hibrid Art+Design găzduiește lansarea cărții „Fragmentarium cu Shakespeare” de Ioana Petcu-Pădurean, apărută la Editura Artes din Iași. Invitați, alături de autoare, sunt criticii de teatru Oltița Cântec și Dana Monah, iar discuția va fi moderată de George Pleșu.

Și cum se face că tot vorbim și azi despre bătrânul Shakespeare? Ne uităm la și prin el și ni se pare că nu-i atât de bătrân? Mai curând, portretul de „clasic” descoperă un personaj care ne vorbește direct, care ne ia de mână și ne aduce, prin cuvântul lui, pe scenă, demonstrându-ne cât e de viu. Acolo, sub un reflector și sub privirea neștiută a unui public, spațiul se pulverizează și transpar emoțiile, destinele, adunându-se ca într-o colecție de imagini, de versuri răzlețe, între copertele unui Fragmentarium pe care l-a vizitat și depre care a scris Ioana Petcu-Pădurean.

Vă așteptăm în Librăria Art+Design, vineri pe 28 februarie, la ora 17.30, să vă spunem povestea ciudată a nautilusului și a teatrologului.

Ioana Petcu este lector universitar doctor al Facultății de Teatru de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, critic de teatru și autor al unor cărți de teorie teatrală sau cinematografică: Urmașii lui Thespis (2012), Dialoguri imaginare cu filmul (2015), Istoria teatrului românesc - curs (2018). Face parte dintre vocile criticii ieșene (este membră în Asociația Internațională a Criticilor de Teatru), remarcându-se, de asemenea, în domeniul cercetătii și fiind activă prin proiecte culturale locale. E autoarea mai multor studii și articole în reviste academice din România, Republica Moldova, Germania și Statele Unite ale Americii.

Proiectul face parte din programul curatorial „Librăria ca spațiu public”, derulat de Art + Design și co-finanțat de AFCN. Parteneri media: Wink, Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.

Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 26/02/2020 - 11:03
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa