eveniment
Data: 
20 May 2009 - 17:00
Loc: 
Sala Senat a Univ. „Al. I. Cuza”, Iasi
stats
Adresa: 
Bd. Copou, nr.11
Telefon: 
0232 218 765

Cecilia Stefanescu la Iasi

Miercuri, 20 mai, la ora 14:00, in Sala Senat a Univ. „Al. I. Cuza” va avea loc o dezbatere pe tema „Iubirea in literatura romana actuala”.

Subiectul in discutie porneste chiar de la ultimul roman al Ceciliei Stefanescu, "Intrarea soarelui", aparut la editura Polirom. Discutia va avea loc pe fondul unei intalniri a autoarei cu studentii Facultatii de Litere. discutie moderata de Antonio Patras, avandu-i ca participanti si pe Loredana Opariuc, Ioan Milica sau Constantin Dram.

Cecilia Stefanescu s-a nascut in 1975 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti si masterul de teoria literaturii si literatura comparata din cadrul aceleiasi facultati. A publicat in volumele colective Ferestre '98 (1998) si Tescani 40238 (2000). Debuteaza editorial cu volumul "Legaturi bolnavicioase" (editia I, Paralela 45, 2002; editia a II-a, Polirom, 2005, 2006). Romanul a aparut la Ed. Phebus in 2006, traducere in limba franceza de Laure Hinckel, sub titlul Liaisons morbides. De asemenea, Legaturi bolnavicioase a fost ecranizat, in regia lui Tudor Giurgiu, pe un scenariu semnat de autoare, si a fost selectionat in sectiunea „Panorama” a Festivalului de Film de la Berlin.

Autoarea a facut parte din grupul celor 12 scriitori romani selectionati pentru Les Belles Etrangeres, organizat de Centre National du Livre in noiembrie 2005 la Paris. Cu aceasta ocazie, a aparut cu un fragment de proza, sub titlul „L’apres-midi de Sal”, in antologia Les Belles Etrangeres. Douze ecrivains roumains (Ed. L’Inventaire, 2005). A participat la Tirgul de Carte de la Leipzig 2006, intr-o lectura publica, in cadrul Leipzig Liest. A lucrat in presa si in edituri, a predat seminarii de teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, a publicat articole in reviste precum Dilema, Vineri, Exces, Madame Figaro, Design Buletin, Interval, Cahiers roumains d’etudes litteraires, Cotidianul, Curentul, Observator Cultural, Dilema Veche, Suplimentul de cultura si a tradus din franceza Tahar Ben Jelloun, L’auberge des pauvres (2002), si Daniel Pennac, La petite marchande de prose (2004). A scris editoriale pentru revista Elle si a colaborat la Le Monde Diplomatique, editia romaneasca.

Articol scris de Stefania Matei | Mie, 20/05/2009 - 02:26
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului stefania.matei