eveniment
Data: 
15 Mar 2016 - 19:30
Loc: 
Sala Uzina cu Teatru a TNI
stats
Telefon: 
0729743952

Ce-am fi dac-am sti. Feerie politica protestatara

Marti,  15 martie, de la ora 19.30, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi (Sala Uzina cu Teatru), publicul este invitat la spectacolul Ce-am fi dac-am sti. Feerie politica protestatara. Spectacolul, oferit publicului in parteneriat cu Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi, are loc in cadrul turneului national organizat de Platforma de Teatru Politic. Intrarea este libera si se face pe baza de rezervare. Contact rezervari:  0729743952.

Echipa: Madalina Branduse, Paul Dunca, Adela Iacoban, Mihaela Michailov, Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Catalin Rulea, David Schwartz, Ionut Sociu, Andrei Serban, Marius Bogdan Tudor.

„Ce-am fi dac-am sti” este un proiect teatral de documentare si fictionalizare a istoriei miscarilor muncitoresti de rezistenta din Romania, din 1918 pana in 2000. Este o feerie politica in care dimensiunea utopica a istoriei si cea profund realista se intrepatrund intr-un demers de cercetare performativa a actiunilor contestatare de revolta impotriva nerespectarii unor drepturi fundamentale, impotriva delegitimarii unor clase sociale care, prin actiunile lor radicale, au marcat secolul XX. „Ce-am fi dac-am sti” analizeaza teatral evenimente de protest si rezistenta din anii ‘20, ’30-’40, ’70-’80 si ’90, construind o istorie de coliziune cu istoria oficiala, subjugata de cliseele ideologiei dominante, si, totodata, o istorie de protest impotriva felului in care clasele sociale oprimate au fost percepute si reprezentate in discursul public din Romania. „Ce-am fi dac-am sti” este o istorie a protestelor vulnerabililor care-si iau revansa politic prin reprezentarea povestilor lor.

Intrarea la toate spectacolele si evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic va fi gratuita si toate evenimentele vor include discutii cu publicul.

Platforma de Teatru Politic este un proiect teatral si educational care isi propune sa arhiveze, sa documenteze si sa dezbata, prin intermediul unor spectacole de teatru si ateliere, istorii marginalizate si ignorate adesea de sisteme care isi produc propriile naratiuni de legitimare, pentru a-si justifica pactul cu „istoria convenabila”.

Platforma de Teatru Politic este un proiect finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei (www.eeagrants.orgwww.fonduri-diversitate.rowww.artapolitica.ro/platforma2015).

Parteneri: Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi, Noproductions, Colegiul National Bilingv „George Cosbuc”, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educatonal REPLIKA, FCER-DASM – Caminul „Amalia si Sef Rabin dr. Moses Rosen”, Gazeta de Arta Politica, MNAC.

Website: http://www.artapolitica.ro/platforma2015/
Facebook: Platforma de Teatru Politic 2015 (grup)

Resurse
Video: 

Trailer

Trailer
Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 09/03/2016 - 21:47
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa