eveniment
Data: 
12 Jun 2019 - 18:00
Loc: 
Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași
stats

Spectacol muzical și lansare de carte în memoriam Prof. univ. dr. Gabriela Lipceanu Marcovici

Prieteni ai muzicii și ai cărților, vă așteptăm cu multă emoție miercuri, 12 iunie 2019, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași la un spectacol dedicat memoriei minunatei pianiste Gabriela Lipceanu Marcovici. Sub titlul „Gânduri și Armonii”, evenimentul cuprinde câteva secțiuni, după cum urmează: Recital Vocal-Instrumental, Lansarea Cărții „Iași, Cetate Culturală. Oameni, gânduri, fapte. Gabriela Lipceanu Marcovici - Consonanțe” apărute la Editura SEDCOM LIBRIS. Evenimentul este caritabil, pentru a-i oferi Alessiei, o micuță de patru ani grav bolnavă, o copilărie mai ușoară și, cu ajutorul lui Dumnezeu, o viață mai lungă.

Prof. univ. dr. Gabriela Lipceanu Marcovici a fost o pianistă și o profesoară de înaltă ținută profesională și morală, formator a zeci de generații de muzicieni ce au trecut pragul Conservatorului ieșean, instrumentist de înaltă performanță cu o carieră artistică impresionantă ce numără sute de concerte și recitaluri susținute în țară și în străinătate alături de nume marcante ale culturii românești și internaționale, apariții în presa scrisă și online, înregistrări, emisiuni de radio și televiziune etc.

Interpretează: Cristina Simionescu (soprană), Oana Severin (soprană), Maria Maxim Nicoară (mezzosoprană), Florentina Irina Onica (mezzosoprană), Cristina Grigoraș (soprană), Ana Donose (soprană), Cosmin Marcovici (tenor). La pian: Ina Cristea, Codrin Nicoară, Vasilica Stoiciu-Frunză. Prezintă: Mihaela Gârlea și Irina Stratulat

Intrarea este liberă. Achiziționarea volumului și strângerea de fonduri pentru Alessia în urna special destinată acestei acțiuni sunt două evenimente distincte.

Evenimentul este organizat de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, împreună cu Editura SEDCOM LIBRIS Iași, Primăria Municipiului Iași, Asociația Prietenii Muzicii Moderne și Școala de Muzică „Ina Cristea”.

 

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 11/06/2019 - 10:22
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa