eveniment
Data: 
3 Apr 2019 - 18:30
Loc: 
Centrul Cultural German Iași
stats

Seara de film german “Păcatul”

Centrul Cultural German Iaşi vă invită miercuri, 3 aprilie 2019, de la ora 18:30 la o nouă Seară de Film German, în cadrul căreia va fi prezentat filmul „Păcatul” / ”Die Verfehlung”, în regia lui Gerd Schneider, din anul 2015.

Considerat cel mai bun film de până acum realizat pe tema abuzului în Biserica Catolică, PĂCATUL este o dramă psihologică complexă şi autentică despre prietenie, responsabilitate, credință și trădare, care oferă o privire atât în interiorul instituţiei bisericii, cât și asupra relațiilor umane.

Filmul de debut al lui Gerd Schneider relatează despre prietenia dintre trei preoți catolici, pusă la încercare ca urmare a suspiciunii de abuz sexual, care planează asupra unui dintre ei.

Jakob, Dominik și Oliver nu sunt doar buni prieteni, ci sunt legaţi şi prin vocaţia profesională: toți sunt preoți. Jakob slujeşte la o capelă a unei închisori, Dominik slujeşte într-o parohie, iar Oliver aspiră la o carieră în ierarhia bisericii. Când Dominik este arestat pentru suspiciunea de abuzuri sexuale asupra minorilor, Jakob pune la îndoială acuzațiile, până când Dominik însuși își recunoaște „păcatul”. Chiar și atunci, oportunistul Oliver încearcă să muşamalizeze scandalul, dar aparent l-a subestimat pe Jakob. Ceea ce nimeni nu ar trebui să știe, nu s-a întâmplat.

Actorii Sebastian Blomberg, Jan Messutat şi Kai Schumann îşi însuşesc rolul într-un mod foarte credibil şi astfel completează scenariul remarcabil cu o experienţă cinematografică intensă. Rezultatul este un film grozav care nu va lăsa pe nimeni indiferent. 

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile / Cu sprijinul Institutului Goethe.

Resurse
Video: 

Trailer

Trailer
Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 01/04/2019 - 00:33
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa