articol
stats

La Iași au loc filmările pentru „Tinerețe, dulce bătrânețe”

Miercuri, 21 august 2019, de la ora 10:30, la Pleiada Boutique Hotel a fost lansat oficial scurtmetrajul ,,Tinerețe, dulce bătrânețe”. Conferința de presă i-a avut ca invitați pe: Rodica Popescu-Bitănescu, Eduard Adam, Ovidiu Chițovanu și Dora Morhan (General Manager Pleiada Boutique Hotel). Aceștia au anunțat că filmările vor fi doar în locații din Iași. Echipa de distribuție a filmului este formată din Rodica Popescu-Bitănescu, Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Eduard Adam. Scopul acestei producții este de a îndemna tinerii să aibă respect față de oamenii în vârstă, dar și de găsire a unui drum de mijloc dintre lumea tinereții și cea a bătrâneții.

Invitații au vorbit despre cum a decurs începutul filmărilor și de ce a fost ales Iașul ca locație de filmare. Acest proiect are un scenariu special deoarece ieșeancă la rândul ei regizoarea Diana Ștefănescu l-a scris gândindu-se la actrița Rodica Popescu Bitănescu, propunându-i un rol tragic, nu de comedie cum era obișnuit publicul. 

„V-ați gândit vreodată că gesturile simple de bunătate și curățenie sufletească pot schimba ceva în noi și în cei cu care interacționăm, creând un val care se va resimți în umanitate cu timpul?”, a declarat Diana Ștefănescu, scenarist și regizor „Tinerețe, dulce bătrânețe”.

„Mă consider un om bogat, în primul rând pentru că am cunoscut o echipa extraordinară. În primul rând este vorba de doamna Rodica Popescu - Bitănescu cu care am avut plăcerea să-i prezint anume locuri din Iași. Am acceptat provocarea, chiar dacă am experință în domeniu manageriatului unei agenții de publicitate.”, a declarat Ovidiu Chițovanu, unul dintre producătorii scurtmetrajului „Tinerețe, dulce bătrânețe”.

„Mă bucur enorm că se dezvoltă proiecte în alte orașe. Dacă filmul iese cel puțin așa cum este scenariul, va aduce o mare cinste orașului, deoarece s-au implicat și autoritățile, care au blocat străzi pentru un film atât de scurt, de 12 minute.”, a precizat actorul Eduard Adam

„Un om nu este bătrân până când regretele nu iau locul visurilor sale. Noi aici la Pleiada, susținem visurile, iar când s-a ivit ocazia să fim contactați de echipa proiectului ,,Tinerețe, dulce bătrânețe” am spus un DA mare și ferm colaborării, așa cum am facut-o și în cazul Serilor Filmului Românesc”, precizează Dora Morhan, General Manager Pleiada Boutique Hotel.

Pleiada Boutique Hotel este singurul hotel de cinci stele din regiunea Moldovei, cu o locație filmică, personalizată prin conceptul “inspired by nature” și este partener de ospitalitate în cadrul proiectului cinematografic “Tinerețe dulce bătrânețe”.

Sinopsis

Tina Filipașcu, o bătrânică simpatică în vârstă de 80 de ani, este mai pregătită ca niciodată să își petreacă ultima perioadă din viață la o casă de bătrâni. Drept urmare, părăsește locuința ei alături de un singur bagaj greu, pe care îl trage peste tot după ea, dar nu înainte să își ia adio, în propriul ei mod, de la casa în care a trăit atât de mulți ani și de a lega o prietenie simpatică cu un tânăr taximetrist fascinat de personalitatea ei. “Tinerețe,  Dulce Bătrânețe” este un film de scurt metraj dedicat devoratorilor de emoțional și celor care nu doresc să rămână indiferenți la lucrurile cu adevărat importante în viață.

Distribuție

Rodica Popescu-Bitănescu - Tina

Monica Davidescu - Mama Tinei în tinerețe

Aurelian Temișan – Tatăl Tinei în tinerețe

Eduard Adam - Taximetristul Eugen

Echipa de producție

Richard Stein (Triple Helix Films) - producător executiv

Fiterman Pharma – producător executiv

Diana Ștefănescu (Anaid Motion Pictures) – scenarist, regizor și producător

Matei Șopterean – director imagine

Ovidiu Chițovanu (Front Page Communication) – producător

Ștefan Andrei (Studio Alb) – producător

Tudor Vlad Măgureanu (INX Films) – producător

Ciprian Adumitroaei – asistent producător

Oana Valentina Fîrțigu, EDITH VAL - Costume

 

www.hotelpleiada.ro

www.facebook.com/HotelPleiada

www.instagram.com/hotelpleiada

 

Articol scris de | Joi, 22/08/2019 - 12:48
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor