eveniment
Data: 
14 Jun 2013 - 13:00
15 Jun 2013 - 12:00
16 Jun 2013 - 12:00
Loc: 
Podul Muzeului Vasile Pogor
stats
Adresa: 
Str. Vasile Pogor

Filmele de la Street Delivery

Prima editie Street Delivery la Iasi a pregatit pentru ieseni si o serie de proiectii de filme. Daca unele au mai rulat si cu alte ocazii in oras, cum sint documentarele despre probleme de mediu sau implicare civica, scurtmetrajele regizorului originar din Iasi, Tudor Botezatu, si cele de la TIFF sau TimiShort ruleaza pentru prima data in cadrul unui festival local. Tot in premiera va rula (simbata de la ora 14:30) si scurtmetrajul documentar Pulsul Orasului, o productie Ratio Films despre ce inseamna Street Delivery si ce isi propune pentru prima editie. Intrarea este libera, iar proiectiile vor avea loc in podul Muzeului Vasile Pogor.

Vineri, 14 iunie

13:00 The Real Social Network (L. Fales, I. Thompson, S. Keca, 2010), 78 min

Un portret proaspat al noii generatii a protestului, crescuta in era virtuala. Miscarile de protest britanice din 2010-2011, declansate ca reactie la marirea taxelor de scolarizare in universitati, au dus la inchegarea unei miscari care se reverbereaza si azi pe tot globul. Adevarata Retea Sociala surprinde pasiunea, furia si tehnologia care au schimbat pentru totdeauna regulile jocului intre cei aflati la putere si noi ceilalti.

14:30 In cautarea lu’ Malone Muistu' (Tudor Botezatu, 2010), 15 min

Malone Muistu' este primul graffer din Romania care scria cuvinte obscene pe peretii blocurilor. Ulterior, toate insemnele de acest tip de pe teritoriul tarii i-au fost atribuite generic, Malone Muistu’ devenind astfel un personaj colectiv.

15:00 Luca (portret cu o iubita) (Tudor Botezatu, 2009), 5 min

15:30 Just do it (Emily James, 2011), 91 min

Just Do It este o poveste despre nelegiutii zilelor noastre. Lumea activistilor de mediu a fost una secreta, pina mai ieri. Regizoarea Emily James a petrecut un an printre grupari activiste precum Climate Camp sau Plane Stupid, documentind activitatile lor clandestine. Incercind sa distruga toate cliseele despre miscarile de protectie a mediului, Just Do It ne invita sa facem cunostinta cu personaje marcante ale acestei lumi.


Sambata, 15 iunie

12:00 No Impact Man (L. Gabbert, J. Schein, 2009), 93 min

Documentarul spune povestea familiei Beaven din Manhattan care decide sa renunte la viata lor luxoasa de pe bulevardul 5th Avenue si sa traiasca timp de un an fara ca viata lor sa aiba vreun impact asupra mediului.

13:40 Basm (Tudor Botezatu, 2012), 15 min

Filmul spune povestea proiectului PRISPA. Ce implicati in acest proiect sint prima si singura echipa din Romania care a participat la Solar Decathlon, o competitie dedicata studentilor ce presupune proiectarea, construirea si operarea unor case solare care sa fie atat eficiente energetic, cat si atractive.

14:30 Pulsul Orasului (M. Mitrofan, I. Prodan, 2013), 10 min

Proiectul Street Delivery ajunge pentru prima data la Iasi in 2013. Momentul coincide cu primele manifestari ceva mai vizibile ale tinerei societati civile din acest oras, dar si cu un oarecare interes manifestat de autoritatile locale fata de cultura in general. Dar care este legatura dintre artisti, societate civila si factorii decidenti din Iasi? Vino sa vezi filmul!

14:40 Scurtmetraje romanesti, TIFF 2012, 180 min (3h)

Maratonul contine filmele 30-40-50 (26 min), Blu (21 min), Dona must die (12 min), Hello Kitty (24 min), Minute infinite (19 min), Reflex (15 min), Sink (38 min), Suflu (8 min), Tipatul (4 min), Un alt Craciun (17 min).


Duminica, 16 iunie

12:00 Solutii Locale pentru o Dezordine Globala (Coline Serreau, 2010), 113 min

In documentarul Solutions Locales Pour Un Deosrdre Global, Coline Serreau nu doar denunta un sistem agricol pervertit de imperativele financiare, dar ne invita sa descoperim si noi sisteme si tehnici de productie de succes care nu doar dau recolte mai bune, ci si repara daunele si ofera o viata mai buna si mai sanatoasa comunitatilor sociale, asigurand in acelasi timp o siguranta pe termen lung a alimentelor.

14:00 Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei (Fabian Daub, 2012), 100 min

Situatia din Rosia Montana se caracterizeaza printr-o stare de confuzie de la sosirea unei corporatii romanesti cu actionari canadieni din domeniul mineritului aurifer. Corporatia planuieste sa rada de pe fata pamantului o mare parte din comuna si imprejurimile sale pentru a avea acces la cel mai mare zacamant aurifer din Europa. Filmul prezinta lupta indelungata dusa de oameni intr-o comuna adanc divizata, unde falia dintre oponentii si suporterii proiectului minier desparte chiar si familii.

16:00 Videorama, Timishort Film Festival, 90 min

Resurse
Video: 

Pulsul orasului [trailer]

Pulsul orasului [trailer]

In cautarea lu' Malone Muistu' [film complet]

In cautarea lu' Malone Muistu' [film complet]

Luca (portret cu o iubita) [film complet]

Luca (portret cu o iubita) [film complet]

Basm [film complet]

Basm [film complet]

The Real Social Network [trailer]

The Real Social Network [trailer]

Just do it [trailer]

Just do it [trailer]

No Impact Man [trailer]

No Impact Man [trailer]

Solutii Locale [trailer]

Solutii Locale [trailer]

Rosia Montana [trailer]

Rosia Montana [trailer]
Articol scris de Iosif Prodan | Mie, 12/06/2013 - 11:09
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif