eveniment
Data: 
2 Feb 2018 - 19:30
3 Feb 2018 - 19:30
4 Feb 2018 - 19:30
Loc: 
Casa de Cultura "Mihai Ursachi"
stats
Adresa: 
Parcul Copou

Caravana Astra Film on Tour 2018

Intre 2 si 4 februarie 2018, Astra Film on Tour aduce la Iasi, la Casa de cultura ”Mihai Ursachi”, 7 dintre cele mai apreciate documentare de la AFF 2017. Astra Film on Tour este o ocazie unica pentru ieseni de a vedea, in premiera la ei in oras, filme cu o cariera festivaliera remarcabila, cele mai noi si mai premiate productii de nonfictiune la nivel international.

In prima zi, vineri, 2 februarie 2018, programul Astra Film on Tour ia start de la ora 18:00 cu filmul 69 Minutes of 86 Days/69 de minute din 86 de zile (regia Egil Håskjold Larsen), un film memorabil care priveste criza refugiatilor prin ochii unei fetite de trei ani, un documentar poetic ce ilustreaza infinitudinea drumului refugiatilor si oboseala unui copil care a suportat mai mult decat ar trebui oricine sa fie nevoit sa indure. De la ora 19:30, publicul iesean va urmari cel mai bun documentar international de la AFF 2017, Libera Nos/Si ne mantuieste de cel rau (regia Federica Di Giacomo), descris de juriul festivalului ca “un film complex, care ocoleste senzationalul si releva straturi succesive ale sistemului complicat de relatii dintre Biserica Catolica, posedare diavoleasca, credinta si exorcism”.

In a 2-a zi, sambata, 03 februarie 2018, de la ora 18:00, este programat filmul Taste of cement/ Gust de ciment, in regia lui Ziad Kalthoum. Adoptand o estetica stilizata, filmul urmareste un grup de lucratori in constructii sirieni in Beirut, coplesiti de oboseala rutinei zilnice, care devine oboseala mentala sub greutatea psihologica a razboiului. Ei lucreaza pentru a construi un oras care le este inaccesibil, in timp ce propriile lor orase sunt distruse. De la ora 19:30, cinefilii iesenii vor urmari filmul PhoeniXXX (regia Mihai Gavril Dragolea), distins cu Premiul pentru cea mai buna cercetare in sectiunea Romania la AFF 2017, un film care dezvaluie viata offline a doua modele de videochat si ofera spectatorului accesul fara precedent intr-o industrie nemiloasa si foarte populara in Romania.

In ultima zi de Astra Film on Tour de la Iasi, duminica, 04 februarie 2018, doua scurt-metraje impresionante vor fi proiectate incepand cu ora 18:00. Homecoming/ Intoarcerea acasa, filmul de debut al lui Noam Sobovitz, premiat pentru cel mai bun scurt-metraj la AFF 2017,  este despre metamorfoza fratelui sau, dintr-un baiat crescut in mediul religios al unei asezari evreiesti din Cisiordania in cetatean UE, scriitor de discursuri pentru vicepresedintele Comisiei Europene. Close Ties / Legaturi de familie (regia Zofia Kowalewska) este portretul dulce-amarui al unui cuplu in varsta, dupa 45 de ani de casatorie, un fel de studiu de caz care are in centru o pereche care a rezistat testului timpului in ciuda mai multor obstacole. Before I met you/ Inainte sa te cunosc (regia Zuzana Limova), care arunca o privire in spatele usilor inchise ale salilor de nasteri slovace si dezvaluie un sistem de sanatate vetust si deficitar va rula de la ora 19:30 si va inchide weekend-ul iesean dedicat filmului de nonfictiune

Proiectiile au loc la Casa de cultura ”Mihai Ursachi” – Bulevardul Carol I, Parcul Copou. Accesul la proiectii este liber.

Astra Film On Tour la Iasi este organizat de Astra Film, CNM Astra, Consiliul Judetean Sibiu, Casa de cultura ”Mihai Ursachi”.

Cea de-a XXV-a editie a Astra Film Festival va avea loc la Sibiu intre 15 si 21 octombrie 2018.

Resurse
Video: 

Libera Nos [trailer]

Libera Nos [trailer]

Taste of Cement [trailer]

Taste of Cement [trailer]

Homecoming [trailer]

Homecoming [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 31/01/2018 - 16:22
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa