articol
stats

Livram praf. Nu in ochi, ci in minti deschise

14 Iunie, ora 17:00, Strada Pogor este animata de o multime colorata la propriu si la figurat. Spunem colorata in sensul ca tocmai am luat parte la bataia cu prafuri colorate, in urma careia tot poporul, evident, s-a prafuit. Asa celebram noi libertatea de expresie in cadrul iubitului si binecunoscutului Street Delivery.

Ne plimbam printre corturi, fiecare cu specificul lui, iar ritmurile de folclor underground inspira si dicteaza raspunsurile „prafuitilor”. Pentru a face o „inspectie” a energiei pe care o transmit acestia, am ales un set de intrebari care isi propun sa aduca o parte din aceasta energie si in universul internautilor care nu si-au parasit habitatul natural.

Prafuitii vin cu slogan nou

La propunerea noastra de a gasi un alt slogan pentru Street Delivery, prafuitii au venit cu variante care mai de care mai inventive: inchidem strada pentru oameni, nu pentru lume; ia-ti o pauza, pentru ca Street Delivery sau coloreaza-ti pasii studentiei tale, propunere plagiata cu tupeu de la festivalul Zilele Studentului Francofon care a animat campusul studentesc cu doua saptamani in urma.

Inchidem strada pentru masini si o deschidem pentru oameni”.  In completarea sloganului actual, ne-am gandit sa aflam ce ar inchide prafuitii pentru oameni. Unii au spus ca ar inchide minti, dar ar deschide suflete, altii au zis ca ar inchide alti oameni. Pragmaticii au preferat insa, sa inchida oamenilor primaria sau smartphone-ul. Pentru a ne face o idee mai clara asupra a ceea ce inseamna Street Delivery am testat cunostintele la engleza ale prafuitilor. In ordine aleatorie, raspunsurile au fost: livrare de frumos, strada inchisa pentru toti, inchidem institutiile si le aducem in strada, livram arta in strada. Putini au fost cei care au utilizat verbul „a livra”, iar unii chiar au tradus in franceza, fara sa gaseasca un echivalent in limba romana.

Cu gandul deja la cea de-a treia editie, am considerat de cuviinta sa venim cu idei neconventionale pentru promovarea evenimentului. Cum spunea unul dintre prafuiti, deja Street Delivery se promoveaza pe sine prin simpla desfasurare. Unii au venit cu idei concrete: avioane, flash-mob, street-art. Cea mai inventiva idee a fost cea de a colora maidanezii din Iasi cu sigla proiectului. Grea misiune! Se termina editia viitoare pana adunam toti cainii!

De ce se fura bicicletele?

In final, pentru a testa caracterul etic al prafuitilor, i-am intrebat de ce fura oamenii biciclete. „De ghidon” sau „de coarne” au fost de departe cele mai petulante raspunsuri. Cei mai seriosi au preferat sa afirme ca motivatia ar sta in cleptomania nativa sau sa se intrebe „de ce nu?”.

 

*Guest writer pentru acest articol sunt Madalina Zavate si Delia Mihut.

Resurse
Video: 

Bataia cu vopsea

Bataia cu vopsea
Articol scris de Guest writer | Lun, 16/06/2014 - 17:15
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului guestwriter