eveniment
Data: 
23 May 2018 - 17:00
Loc: 
Librăria Orest Tafrali
stats
Adresa: 
UAIC, corp A, parter

Lansarea volumului „Iași – șapte trasee turistice tematice”

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită miercuri, 23 mai 2018, ora 17.00, la Librăria Orest Tafrali (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, corp A, parter), la lansarea volumului Iași – șapte trasee turistice tematice. Manual de explorare urbană, coordonat de Mihai Bulai și avându-i drept autori pe Lucian Roșu, Alexandra Cehan, Cosmin Ceucă și Tiberiu Teodor-Stanciu.

InvitațiMihai Chirica, primarul Municipiului Iași, prof.univ.dr. Corneliu Iațu, prorector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof.univ.dr. Petronel Zahariuc, decanul Facultății de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și dr. Sorin Iftimi, muzeograf la Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Palatului Culturii din Iași.

Cartea lansată reprezintă o lucrare de referință în promovarea identității turistice a orașului de pe cele șapte coline. Bogat ilustrat, volumul fundamentează existența a șapte teme culturale consistente ale orașului: orașul celor trei uniri, orașul artelor, arhitectura comunismului, moștenirea evreiască, patrimoniul religios și rolul de destinație de pelerinaj al Iașului, perioada romantică și colinele Iașului – spațiu de recreere și cultură. Acestea au fost transpuse în tot atâtea trasee care leagă, fiecare, principalele 11 obiective de interes turistic ale fiecărei teme: locuri, străzi, piețe, monumente, clădiri. Cele 77 de puncte de interes turistic au fost tratate după o metodă bine definită, croită pe experiența oferită de ghidul de turism: poziție geografică, etimologie, structură, istoric și legende, arhitectură, utilitatea actuală, alte elemente suplimentare. Studiile au fost realizate de o echipă de geografi și au a inclus și o amplă consultare a specialiștilor ieșeni din cele mai diverse domenii care au legătură cu turismul: istorici, arhitecți, ghizi de turism, manageri ai instituțiilor publice și ai agențiilor de turism receptoare, experți, oameni pasionați de Iași. Astfel, lucrarea se constituie drept un mini-manual al ghidului de turism și, în același timp, își propune să îmbogățească experiența vizitării orașului Iași.

Mihai Bulai (n. 1979, Iași), coordonatorul acestei cărți, a absolvit specializarea Geografie – Limba și Literatura Franceză din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Experiența în sectorul ospitalității hoteliere și al transporturilor aeriene, cercetarea doctorală pe tema turismului și a accesibilității turistice, experiența în echipe de lucru pentru elaborarea de politici de planificare teritorială, pasiunea pentru orașul Iași au stat la baza realizării proiectului de ghid turistic. Actualmente este lector doctor în cadrul Facultății de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde activează ca prodecan pe relații internaționale, imagine universitară și relația cu piața muncii. A demarat proiecte de anvergură în calitate de manager de proiecte, cum ar fi INTERFACE-IS (dezvoltarea a șapte trasee tematice la Iași) și STMI-ZMI (Strategia de Turism a Municipiului Iași și a Zonei Metropolitane Iași). Este un neobosit susținător al destinației turistice Iași prin tururile ghidate, campaniile de promovare, formarea continuă de ghizi de turism, implicarea în activitățile cultural-recreative de amploare ale urbei etc.

Partenerii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Iași, Facultatea de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Centrul de Informare Turistică Iași, platforma Iași.Travel și Atelierul Spre.

Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 21/05/2018 - 21:28
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa