eveniment
Data: 
22 Oct 2008 - 20:00
Loc: 
Diverta, Iulius Mall
stats

Discutam liber despre Iasi & web 2.0

Miercuri, 22 octombrie, Ioan T. Morar si Cristian Teodorescu vin la Iasi (orele 17, in Diverta din Iulius Mall) pentru a despica in patru firul narativ al noului volum din Colectia Cotidianul Literatura, Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde.

Cu acest priej, organizatorii - precum si cei doi invitati de seama - doresc sa comunice cu publicul nu doar prin prisma lecturii, ci adreseaza bloggerilor o invitatie la un dialog despre imaginea orasului Iasi in mediul online. Dezbaterea, numita "Iasul si promovarea acestuia in era web 2.0" (incepand cu ora 20:00, in aceeasi locatie), este o foarte buna oportunitate de a (re)cunoaste o serie de probleme si de a gasi, impreuna, solutii de branding pentru Iasi, utilizand internetul ca mediu de promovare.

AltIasi saluta jovial aceasta initiativa, intrucat am ales mediul online pentru a crea un loc in care sa redefinim Iasul actual, incercand sa recuperam farmecul si atmosfera de alta data. Intr-o era a conversatiei, era web, AltIasi si-a propus promovarea alternativelor culturale, precum si indrumarea iesenilor sau a turistilor spre a cunoaste mai bine orasul, cultivand apreciere pentru un alt Iasi; un Iasi rafinat, cu oameni pentru care decenta si eleganta nu sunt demodate, asa cum ne place noua sa-l numim.

Cei interesati sa participe pot afla mai multe detalii aici.

 

Articol scris de Alexandru Andronic | Lun, 20/10/2008 - 18:19
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin

Comentarii

am sa fiu acolo, cine mai merge ?
Interesanta ar fi o convorbire intre cei care scriu cu pana (in fine, vorba vine) si cei care scriu la tastatura. Trebuie o imagine online a Iasului... Poate deacum vom avea una mai culturala. Succes! si ne vedem la Diverta daca permite timpul :)
@ducu: eu :) @vladgidea: tocmai asta va fi: un dialog intre bloggeri si scriitori, insa, nu trebuie sa uitam ca Ioan T. Morar si Cristian Teodorescu scriu si pe bloguri; prin urmare, scriitorii au dublu statut, de scriitori-bloggeri, deci nu sunt deloc straini de tastatura. oricum, astazi, foarte multa literatura se scrie electronic, nu la masina de scris sau cu stiloul.
Ma intreb ce treaba au Ioan T. Morar si Cristian Teodorescu cu "Iasul si promovarea acestuia in era web 2.0". Defapt, sa ii intrebati pe ei...ca poate stiu mai bine. Succes cu proiectul. :)
@vlad: Multumim pentru apreciere! In privinta opiniei despre cei doi invitati, eu consider ca e gresit sa pornim de la prejudecati; ramane de vazut, maine, cat de constructiva va fi conversatia.
@Krumel: e posibil sa nu cunoasca foarte bine conceptul de "web 2.0" (dar nu as fi surprins sa aflu contrariul); dumnealor pot veni, insa, cu idei interesante pe care cei avizati sa le implementeze.
Astia doi sau cel putin Ioan T. Morar e decorat pe umeri asa ca sfaturi sa primesc eu de unu care lucra pentru "agenturi". Cat despre "web 2.0" orice discutie este binevenita. Off-topic: Foarte misto proiectul vostru, ma declar fan.
Nu e vorba de prejudecati, e vorba de ce ii recomanda pe ei sa vorbeasca despre Iasi si web 2.0. Nu sint recomandati sa vorbeasca despre asa ceva. In fine....e ok ca se intampla, nu e ok ca sa folosesc denumiri dinastea care "dau bine la public".
@Krumel: E bine ca se intampla, intr-adevar; poate ca "denumirile care dau bine la public" se dor dovedi utile, aducand mai multi participanti la dezbatere.
Si cum a fost? ceva pareri ?
Au scris despre intalnire: maddish: http://maddish.weblog.ro/2008-10-23/560480/Blog-guru.html , Andrei Sava: http://blog.ziaruldeiasi.ro/andrei.sava/?p=111 , Cristian Teodorescu: http://teodorescu.blog.cotidianul.ro/2008/10/23/la-iasi-spre-plopii-fara-sot/ , Ioan T. Morar: http://morar.catavencu.ro/2008/10/23/ce-am-invatat-de-la-un-pusti-in-materie-de-bloguri/.
Vlad, a fost foarte ok chiar daca s-a deviat foarte mult de la subiect. S-a vorbit despre libertatea si puterea pe care ti-o da blogului, despre ideea de a vota online si cum ar influenta asta Romania, despre cum poti taxa o chestie nelalocul ei pe blog si urmarile care le poate avea o asemenea fapta, etc. Mie mi-a placut cum s-a desfasurat tot evenimentul, Ioan T. Morar si Cristian Teodorescu sunt doi oameni de la care ai ce asculta si nu te poti plictisi niciodata.
Oameni cu dichis, Ducu :) Ioan T. Morar e un om rar, e genul de om care "nu sta la umbra unui copac fara sa planteze si el unul".